Thailand kommer att stå värd för den 19:e internationella Vesakdagen, hedrar Hans Majestät Kungens 72:e födelsedag

PRESSMEDDELANDE:

Thailand förbereder sig för att stå värd för den 19:e internationella Vesakdagen, ett evenemang som hedrar Hans Majestät Kungens 72:e födelsedag i år. Den prestigefyllda sammankomsten, som anordnas av Sangha Supreme Council, den thailändska regeringen och Mahachulalongkornrajavidyalaya University (MCU), tillsammans med olika nätverkspartners, är planerad till 19 till 20 maj.

De platser som valts ut för firandet är MCU i Ayutthaya-provinsen, FN:s konferenscenter i Bangkok och Buddha Monthon Buddhist Park i Nakhon Pathom.

Festligheterna startar den 19 maj på MCU med Hans Helighet den Högste Patriarken som presiderar över Vesak-dagens ceremonier. Dagen kommer att inledas med en speciell offer- och välsignelseceremoni för att hedra Hans Majestät Kungen. Schemalagda akademiska seminarier kommer också att utforska tillämpningen av buddhistiska principer i modern livsstil, med fokus på ämnen inklusive mindfulness för hälsa och välbefinnande, buddhistiska insikter om förtroende och globala partnerskap, och effekten av buddhistisk utbildning för att skapa ett harmoniskt samhälle.

Den 20 maj fortsätter aktiviteterna vid FN:s konferenscenter, med tal från framstående internationella personer som FN:s generalsekreterare, UNESCO:s generaldirektör och ESCAP:s verkställande sekreterare. En speciell föreläsning med temat "The Buddhist Way of Building Trust and Solidarity" är också inplanerad.

Firandet når sin höjdpunkt med Phra Brahmapundit, ordförande för Internationella rådet för Vesaks dag, som tillkännager Bangkok-deklarationen 2024. Detta kommer att följas av en Dhammayatra och en blomstertåg vid Buddha Monthon.

Den internationella vesakdagen 2024 förväntas locka deltagare från hela världen, vilket stärker internationellt buddhistiskt samarbete och förståelse. För att säkerställa att globala tittare kan komma åt evenemangen kommer ceremonierna och diskussionerna att sändas live på flera plattformar. Tittarna kan följa livesändningen på NBT, True Vision TNN2 kanal 784, eller via onlineplattformar som Facebook på MCU TV LIVE, MCU TV NEWS, MCU TV-CHANNEL; YouTube-kanaler MCU TV, MCU TV LIVE, IBSC CHANNEL; och webbplatser mcu.ac.th, www.icdv.netoch tv.mcu.ac.th.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.