Phuket Cannabis Association protesterar för att kräva att cannabis inte återkriminaliseras

Phuket -

Operatörer från Phuket Cannabis Association samlades vid Phuket Provincial Health Office i Phuket Town för att visa att de vill att den thailändska regeringen inte ska återlista cannabis som ett illegalt narkotika som den thailändska premiärministern föreslagit, i huvudsak förbjuder innehav och användning för genomsnittskonsumenten.

Våra tidigare berättelser:

Tidigare tog Thailands premiärminister Srettha Thavisin upp narkotikafrågor och förespråkade en omklassificering av cannabis som en typ 5 narkotika olaglig drog.

Som svar på uttalandet uttryckte Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister, sin åsikt och väckte oro över frågorna.

Prasitchai Nunual, generalsekreteraren för nätverket för Shaping the Future of Thai Cannabis, svarade på den thailändska premiärministerns uttalande angående ett förslag om omklassificering av cannabis som en typ 5-narkotisk drog.

Nu till uppdateringen:

På torsdagen (16 maj)th) mer än 50 personer samlades vid evenemanget med papper som sa "Cannabis får inte göras till narkotika." Ledare för dem var Assadet Nongsang. Ett formellt brev överlämnades till Phuket provinsens biträdande direktör, Mr. Somsuk Somprateep, med beskedet att visa att de vill hålla cannabis borta från narkotikalistan och att driva på Cannabis Act, som istället skulle reglera cannabis som ört.

Assadet berättade för The Phuket Express, "Cannabisoperatörer är oroliga efter att den thailändska premiärministern Srettha Thavisin förespråkade omklassificering av cannabis som en olaglig narkotika typ 5. Vi uppskattar att landet kommer att förlora mer än 100 miljarder Baht om denna plan går framåt, och tusentals företag och tiotusentals människor kommer att förlora sina jobb. Detta kommer att påverka landets totala sysselsättning och inkomst. Vi har väntat på de slutgiltiga hampa- och cannabislagarna som har diskuterats i flera år, men nu har regeringen plötsligt sagt att cannabis kommer att placeras tillbaka på narkotikalistan, vilket gör det olagligt igen och gör miljontals människor till kriminella över en natt. Vi måste fortsätta framåt och inte bakåt. Cannabisföretag över hela Thailand kommer att göra allt som står i deras makt för att fredligt protestera mot detta förslag och komma med mer rationella kompromisser.”

Samtidigt sa Phuket provinsens biträdande direktör Mr. Somsuk till The Phuket Express, "Det finns minst 1,500 XNUMX cannabisoperatörer i Phuket och de har uttryckt att de kommer att arbeta tillsammans för att protestera mot att cannabis blir olagligt igen. Vi kommer att skicka brevet till ministeriet för folkhälsovård för att säkerställa att de hör folkets röst."

Phuket Express noterar att denna protest var en del av rikstäckande protester från cannabisoperatörer över hela Thailand, som fortfarande är eniga mot att återföra cannabis som narkotika.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.