Thailändska Cannabis Advocacy Groups uppmanar folkhälsoministern att ompröva cannabiskriminalisering

Nationell-

Den 16 maj 2024 skickade Prasitchai Nunual, generalsekreteraren för nätverket för Shaping the Future of Thai Cannabis, och representanter från olika sektorer ett brev till den thailändska folkhälsoministern Somsak Thepsuthin för omprövning av kriminaliseringen av cannabis.

Brevet föreslogs till ministeriet för folkhälsovård för överläggning om huruvida cannabis ska omklassificeras till en narkotika olaglig drog eller anta ett lagförslag om cannabiskontroll, enligt thailändska nationella medier.

Dessutom presenterade marijuanaförespråkande grupper det thailändska folkhälsoministeriet för att släppa offentlig statistisk och vetenskaplig faktainformation som jämför fördelarna och nackdelarna med cannabis, alkoholhaltiga drycker och cigaretter med en opartisk folkutvald kommitté för att lyssna på åsikter och sammanfatta information grundligt, Det rapporterade thailändska nationella medier.

TPN täckte hela historien om den thailändska premiärministerns förslag att kriminalisera och begränsa användningen av cannabis, vilket väckte oro bland pro-cannabisanhängare.

Folkhälsoministern avslöjade offentligt att han gick med på att använda cannabis för medicinska, hälsomässiga och ekonomiska värden enligt universella standarder. Cannabis bör endast användas för medicinska ändamål och han hade aldrig erkänt användningen för rekreationsändamål sedan den först legaliserades 2022, sa Somsak.

Samtidigt skickade marijuanaförespråkande grupper från företagare till cannabisanvändare brev till Thailands premiärminister Srettha Thavisin för att ompröva listan över cannabis till en narkotika vid folkhälsoavdelningar i olika provinser inklusive Chiang Mai, Phuket, Chonburi och Buriram, enligt Thai. nationella medier.

De förespråkande grupperna för marijuana föreslog att den thailändska regeringen skulle utarbeta ett cannabislag och inrätta en cannabisavdelning som huvudbyrå för att reglera laglig cannabis för att skapa enhetliga standarder i hela landet, rapporterade thailändska nationella medier.

Vidare presenterade grupperna också vetenskapliga forskningsstudier om fördelarna med att använda cannabis och dess värde i ekonomin som genererar en enorm summa intäkter för landet. Grupperna bad den thailändska regeringen att överväga informationen innan de beslutade att återlista cannabis till en narkotika olaglig drog, enligt thailändska nationella medier.

De föreslog också möjligheten till en offentlig folkomröstning eller att låta enskilda områden, som Phuket eller Pattaya, bestämma om cannabis skulle vara lagligt överlag.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.