Phuket brottsbekämpning slår ner på International Drug Ring

Phuket-

I ett betydande tillslag mot illegal narkotika i Phuket har myndigheterna gripit en rysk medborgare och tre nigerianer i besittning av droger till ett värde av över fyra miljoner baht.

Phuket Immigration Office avslöjade för Phuket Express att de onsdagen den 15 maj höll fyra utländska individer fängslade på grund av narkotikarelaterade anklagelser. De misstänkta identifieras som:

- **Herr. Denis**, en 38-årig rysk medborgare, greps och transporterades till Wichits polisstation. Han står åtalad för olagligt innehav av kategori 2-droger, särskilt kokain, med avsikt att distribuera.

- **Herr. Ogadinma**, en 41-årig nigeriansk medborgare, och **Mr. Harison**, en 40-årig nigeriansk medborgare, greps båda och fördes till Karons polisstation. De åtalas för olagligt innehav av kategori 2-droger, kokain, med avsikt att sälja.

- **Herr. Solomon**, en 53-årig nigeriansk medborgare, greps och fördes till Chalongs polisstation. Han åtalas för olagligt innehav av kategori 1-droger, inklusive kristallmetamfetamin och ecstasy, med avsikt att sälja, samt olagligt innehav av kategori 2-droger, ketamin.

Den första arresteringen av den ryska misstänkte ledde till att nigerianska individer greps. Från de misstänkta beslagtogs totalt 855 ecstasy-piller, 470 gram kokain och 127.8 gram kristallin metamfetamin.

Phuket Immigration Offices verksamhet har gett ett betydande slag mot narkotikahandeln i regionen, vilket understryker deras engagemang för att bekämpa illegal narkotikadistribution.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.