Kamala Taxi Konflikt: Lokal förare dömd till böter för hot

Kamala, Phuket – Spänningarna mellan lokala taxioperatörer och mobilappsbaserade transporttjänster kom till sin spets denna vecka, 16 maj 2024 i Kamala, vilket resulterade i att en lokal taxichaufför fick böter på 500 baht för aggressivt beteende.

Incidenten, som har väckt stor uppmärksamhet på nätet efter att en video blev viral, involverade Mr. Chalermphon, en 40-årig taxichaufför för mobilapplikationer. Enligt rapporterna The Phuket Express transporterade Chalermphon en oidentifierad utländsk kund på kvällen onsdagen den 15 maj, när han konfronterades av en grupp lokala taxichaufförer.

Konfrontationen inträffade utanför en populär nattklubb i Kamala, dit Chalermphon hade anlänt för att hämta sin klient. Det rapporterades sedan att ungefär tre lokala taxichaufförer, stationerade vid en närliggande taxistation, förföljde Chalermphons fordon, och till slut tvingade den utländska kunden att gå av i regnet och avbryta resan via hans mobilapp.

Som svar på händelsen tog Chalermphon ärendet till Kamalapolisen. Polisen agerade snabbt och kallade in Mr. Massamee, en lokal taxichaufför som påstås ha identifierats som anstiftaren. Efter en utredning anklagades Massamee för hotfullt beteende och dömdes till böter på 500 baht.

Detta evenemang har belyst den pågående friktionen mellan traditionella taxitjänster och de växande appbaserade alternativen i regionen. De lokala myndigheterna har ännu inte kommenterat några åtgärder som kan vidtas för att förhindra sådana incidenter i framtiden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.