Cryptoclash: Svensk/rysk man arresterad i Phuket för påstådd misshandel och utpressning

Phuket-

Den 15 maj 2025 rapporterade Phuket immigrationstjänstemän till Phuket Express arresteringen av en misstänkt endast identifierad som Mr. Oleksandr, en 25-årig man med svensk/rysk nationalitet.

Han greps vid Phukets internationella avgångsterminal och fördes därefter till Chalongs polisstation på anklagelser om en påstådd nattstöld.

Gripandet gjordes efter ett klagomål som lämnats in av ett offer som endast identifierats som Ms. Diera, en 23-årig rysk medborgare, som hävdade att hon den 8 maj, runt 11:00, hade bestämt att träffa Oleksandr kl. villa i Chalong. Mötet, organiserat genom Telegram, var avsett för att växla 25,000 700 baht i kontanter mot XNUMX dollar i kryptovaluta.

Enligt Ms. Diera, under deras möte, höll en medbrottsling till Mr. Oleksandr fast henne och täckte hennes huvud med en påse, och band sedan hennes händer och fötter. Hon sa att hon tvingades att överföra ytterligare pengar och blev fysiskt överfallen. Efter att ha avslöjat sitt mobiltelefonlösenord visade hon de misstänkta att hon inte hade några pengar kvar på sitt bankkonto online. De misstänkta var fortfarande inte nöjda och krävde att hon skulle hitta mer pengar.

Under tvång kontaktade hon en vän som sedan levererade ytterligare 104,546 XNUMX baht till Oleksandr. Hon släpptes utan att skadas men valde, trots hot från de misstänkta att inte göra det tidigare, att gå till polisen för att få hjälp. Polisen lyckades spåra en av de misstänkta.

Oleksandr har informerat myndigheterna om att hans medbrottsling har flytt från Thailand. En arresteringsorder har utfärdats för denna andra misstänkte, som fortfarande är på fri fot, och polisen ska enligt uppgift arbeta med internationella myndigheter för att försöka ställa den här misstänkte inför rätta.

Mr. Oleksandr har inte släppt några uttalanden om sin egen roll i det påstådda brottet eller en vädjan vid presstid.

Relaterade artiklar:

En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Fem utländska misstänkta hålls häktade efter att de ska ha varit inblandade i ett utpressningsförsök på ett ryskt par för kryptovaluta.

Flera Individer dömdes för att ha hotat ett med ryskt par och tvingat dem att överföra 30 miljoner baht i kryptovaluta.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.