Snorkling och dykning kommer att vara otillgängligt i Phi Phi National Park i Krabi

Krabi –

Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi nationalpark i Krabi har meddelat en tillfällig stängning för snorkling och dykning på många öar på grund av korallblekning.

Beskedet gick ut måndagen den 13 majth). Tillkännagivandet träder i kraft torsdagen den 16 majth) tills vidare. Nationalparken berättade för Phuket Express att efter en undersökning i nationalparkens område fanns det bevis på en ökning av allvarlig korallblekning runt många öar.

Öar som kommer att vara tillfälligt stängda för snorkling är:

  1. Kai Island (Chicken Island) i norr, öster och väster (Kang Kao Bay/Bat Bay)
  2. Poda Island i norr och Pu Ya Bay
  3. Dang Island (Röda ön), Railay Bay (Bird Nest Island eller Happy Island)
  4. Yawasam Island

Öar som kommer att vara tillfälligt stängda för scuba dykning är:

  1. Yawasam Island

Relaterade artiklar:

Sirinat National Park har tillkännagett den tillfälliga stängningen av en ö i Thalang efter att havsvattentemperaturerna har ökat vilket har orsakat korallblekning.

Ministeriet för naturresurser och miljö har tillkännagett stängningen av 12 nationella marina parker som svar på en kritisk korallblekningskris som tillskrivs ökade havstemperaturer från klimatfenomenet El Niño.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.