Skåpet godkänner 10-årigt EEG-visum, ökar jordbruket

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen, under sin regionala reträtt i går (14 maj) i Petchaburi-provinsen, godkände ett nytt 10-årigt visum för att locka chefer och experter till den östra ekonomiska korridoren (EEC) som en del av ansträngningarna att stärka landets riktade industrier.

Tillkännagav av vice regeringens talesperson Rudklao Intawong Suwankiri, EEG-visumet är utformat för att stärka korridorens roll som ett nyckelekonomiskt område genom att ta in specialister inom olika områden. Visumet, som tillåter flera in- och utresor, överensstämmer med längden på en individs anställningsavtal, vilket initialt ger en femårig vistelse. EEG-visumet är uppdelat i fyra kategorier, inklusive specialister, chefer, yrkesverksamma och deras makar och anhöriga. Vid sidan av visumet kommer kvalificerade specialister som arbetar i EEC att dra nytta av en reducerad personlig inkomstskattesats på 17 %, en avsevärd minskning från landets högsta progressiva skattesats på 35 %.

Under mötet instruerade premiärminister Srettha Thavisin också ministeriet för jordbruk och kooperativ att utarbeta en övergripande plan för att uppgradera jordbruksinfrastruktur. Direktivet stödjer Thailands ambition att omvandlas till en regional ledare inom jordbruk och livsmedelsproduktion, med målet att tredubbla jordbrukarnas inkomster. Förbättringsstrategin inkluderar att främja växtgenetik, förbättra vattenförvaltningen, främja jordtestning och förespråka effektiv gödningsmedelsanvändning.

Ytterligare åtgärder fokuserade på att utnyttja satellitteknik för att bekämpa jordbruksbränning och utveckling av sjukdomsresistenta kassavastammar. Regeringen driver också på för tillväxten av höginkomstgrödor som kaffe och kakao för att minska förbränningen i höglandsområden. Thailand har ingått ett avtal med Saudiarabien för att främja jordbrukssamarbete, vilket bekräftar sitt engagemang för att främja jordbruksmetoder och bidra till global livsmedelssäkerhet. Dessa planer och partnerskap förväntas slutföras och genomföras i juni, efter detaljerade tillkännagivanden från det ansvariga ministeriet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.