Folkhälsan aviserat en ökning av antalet dödsfall relaterade till värmeslag, med 61 dödsfall

PRESSMEDDELANDE:

Folkhälsoministeriet har meddelat en alarmerande ökning av antalet dödsfall relaterade till värmeslag, med 61 dödsfall i år, upp från 37 förra året. Department of Disease Control Biträdande generaldirektör Dr Apichart Vachiraphan rapporterade att den nordöstra regionen led mest, med 33 dödsfall, följt av 13 i de centrala och västra regionerna och 10 i norr.

Även om Dr. Apichart uttryckte oro över den övergripande situationen, noterade dock att många offer hade redan existerande hälsotillstånd, ägnade sig åt regelbunden alkoholkonsumtion och arbetade utomhus.

Trots uppkomsten av säsongsbetonade regn är risken för värmeslag fortfarande hög i många områden som fortfarande upplever förhöjda temperaturer. Värmeslag kan leda till allvarliga komplikationer, inklusive organsvikt och död. Symtom inkluderar brist på svett trots röd hud, snabba hjärtslag, huvudvärk, yrsel, förvirring och medvetslöshet. Omedelbar åtgärd är avgörande för dem som uppvisar dessa symtom, börja med snabb nedkylning av kroppen innan de söker medicinsk hjälp.

Myndigheterna uppmanar allmänheten att vidta förebyggande åtgärder mot värmeslag. Rekommendationer inkluderar att undvika utomhusaktiviteter mellan 11:3 och XNUMX:XNUMX, att hålla sig hydrerad och att undvika koffein, alkohol och sockerhaltiga drycker. Att bära löst sittande kläder och ta täta skuggpauser rekommenderas också starkt för dem som arbetar utomhus.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.