Stranden i Cherng Talay återvände officiellt till allmänheten

Thalang –

Lay Phang Beach i Cherng Talay har officiellt återlämnats till allmänheten efter decennier av intrång, säger relevanta tjänstemän.

Våra tidigare berättelser:

Tjänstemän har placerat meddelanden som ger order om att riva strukturer inom 15 dagar som har gjort intrång i allmänna utrymmen på Lay Phang Beach i Cherng Talay.

Strukturer som påstås ha inkräktat på offentliga områden värda 50 miljarder baht på Lay Phang Beach i Cherng Talay, Thalang rivs slutligen.

Tjänstemän tog bort intrångsskyltar på Lay Phang Beach i Thalang efter att alla intrångade strukturer beordrats av relevanta myndigheter att rivas.

Poliser har fortsatt att riva inträngande strukturer på Lay Phang Beach i Thalang.

Nu till uppdateringen:

Det officiella evenemanget kallat "Happy Return of Lay Phang Beach to the Public" hölls på torsdagen (9 maj)th) klockan 4:00 på Lay Phang Beach i Cherng Talay, Thalang. Evenemanget leddes av vice premiärministern och inrikesministern Anutin Charnvirakul och vice inrikesministern Chada Thaiset. Till dem var lokalbefolkningen från Cherng Talay och Phuket.

Herr Anutin sa, "Grattis till Phuket där Lay Phang Beach nu har blivit en helt offentlig strand fri från alla intrång där alla kan besöka stranden. Det var ett mycket hårt jobb för lokalbefolkningen och tjänstemän att kämpa för allmänna rättigheter som totalt tog mer än 20 år. Vi hoppas att detta blir det sista fallet av intrång på offentlig strand/områden här.”

Phuket Express noterade att Lay Phang Beach täcker en 172 Rai tomt längs två kilometers kustlinje. Det totala värdet av marken är nu cirka 50,000 XNUMX miljoner Baht.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.