Tre av 270 migrantarbetare befanns vara olagliga på tre byggarbetsplatser i Rawai

Phuket -

På onsdag (8 majth) myndigheter arresterade tre illegala migrantarbetare av 270 under inspektioner på tre byggarbetsplatser i Rawai.

Phukets provinsadministrativa kontor genomförde kontroller på tre byggarbetsplatser i Baan Bang Khon tee, Rawai från 9:30. Totalt granskades 270 dokument relaterade till migrerande arbetstagare.

Tre Myanmar-arbetare befanns vara olagliga för brott inklusive att vistas i landet utan vederbörligt tillstånd och arbeta utan nödvändiga tillstånd. De fördes till Chalongs polisstation.

Det är oklart om arbetsgivarna kommer att ställas inför rättsliga åtgärder.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.