Två personer dör, tio skadade efter att pickupen välter och körde på motorcykel i Kathu

Kathu –

Två personer dödförklarades medan tio personer ådrog sig olika skador efter att en pickup välte innan den sopade bort en motorcykel i Kathu på tisdagen (7 maj)th).

Räddningspersonal underrättades om olyckan klockan 6:30 på Wichit Songkram Road (Kathu – Patong Road) nära en tigerfarm i Kathu.

De och Phuket Express anlände till platsen för att hitta den vältade pickupen och den skadade motorcykeln. Ett thailändskt par på motorcykeln fick HLR på platsen innan de senare dödförklarades. De identifierades som Mr. Udom Hatsoi, 61, och Mrs. Khwaunta Hatsoi, 53, båda var från Phuket.

Nio Myanmar-arbetare i pickupen ådrog sig olika skador. De fördes i hast till ett lokalt sjukhus. Pickup-trickföraren, Montri Sangnak, 46, skadades inte. Han hävdade att han körde i 60 kilometer i timmen när det kom lite regn på den blöta vägen. Han tappade kontrollen över lastbilen i en kurva.

Vittnen berättade för Phuket Express att pickupen tappade kontrollen från det andra körfältet (Patong- Kathu Road) innan den korsade centralreservatet och körde på motorcykeln.

Kathus polischef överste Roongrat Rattanapakdee berättade för Phuket Express att pickup-föraren står inför anklagelser om att ha orsakat dödsfall genom hänsynslös körning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.