Rysk man greps i Phuket för att ha arbetat olagligt online

FOTO: Phuket Info Center

Phuket -

En rysk man greps i måndags (6 majth) i Phuket efter att han påstods ha hittats illegalt arbetande online.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att de underrättades av en bekymrad god medborgare att en utlänning arbetade med att tillhandahålla massage illegalt via Instagram och Whatsapp. En tjänsteman kontaktade honom via en onlinekanal. De genomförde sedan en stingoperation för att köpa hans massagetjänster på ryska språket. De betalade 200 US-dollar vilket var cirka 7,000 XNUMX baht.

En oidentifierad tjänsteman anlände sedan till ett hus i Wichit och utgav sig för att vara en kund där han träffade den misstänkte, endast identifierad som herr ALEKSANDR, 37, rysk medborgare, som gjorde massageterapi till andra kunder. Han greps och fördes till Wichits polisstation för att anklagas för att ha arbetat utan tillstånd.

Den misstänkte har inte lämnat något uttalande till pressen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.