Polsk man greps på Pha Ngan Island efter att ha arbetat utan lagligt tillstånd

FOTO: Thuethainews

Surat Thani –

En polsk man greps efter att han hittats på ett olagligt sättgenom att bjuda in människor att gå med i ett mentalt välmåendeprogram på Pha Ngan Island utan lagligt tillstånd.

Chefen för Koh Pha Ngan-distriktet, Mr. Noppadon Khaomali, berättade för Phuket Express att turistpolisen och Phuket Immigration under den gångna helgen arresterade Subhadeep, 46, polsk medborgare, vid ett healingcenter på Pha Ngan Island.

Poliserna underrättades om att den misstänkte höll i en aktivitet som heter "Healing Self-Sabotaging Patterns to Manifest Your Heart's Desires + Transformational Breathwork" till ett pris av 900 Baht till 1,200 XNUMX Baht per person.

Mr. Subhadeep berättade för tjänstemän att han har ett arbetstillstånd som chef för ett boendeföretag. Han berättade för polisen att ett annat företag hade anlitat honom för att öppna en mental träningskurs. Företaget ska ge honom 70 procent av intäkterna.

Han fördes till Koh Pha Ngans polisstation för att åtalas för att vara en utlänning som har ett lagligt arbetstillstånd men inte rapporterade om sin arbetsgivare och arbetsbeskrivning till poliser inom 15 dagar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.