Maya Bay i Krabi uppnådde femte plats 2024 Golden Beach Award

PRESSMEDDELANDE:

BeachAtlas, en brittisk startup som specialiserar sig på strandrelaterad information, har avslöjat resultaten för 2024 års Golden Beach Award, som visar upp de 100 bästa stränderna världen över.

Thailands Maya Bay uppnådde en anmärkningsvärd femteplats, tätt efter Bora Bora i Franska Polynesien, Boulders Beach i Sydafrika, Waikiki Beach i USA och Copacabana i Brasilien, som säkrade de fyra bästa placeringarna respektive.

Maya Bay är känt för sitt kristallklara turkosa vatten, dramatiska klippor och orörda vita sandstränder. Viken fick internationell berömmelse genom sitt utseende i filmen "The Beach", med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, vilket gör den till en eftertraktad destination för turister över hela världen. I år infördes ett brett urval av urvalskriterier för utmärkelserna, inklusive strandens naturliga skönhet, dess bidrag till lokala samhällen och kulturell betydelse.

Rankingen lyfte också fram andra thailändska stränder, med Pattaya Beach som säkrade den tolfte platsen och Railay West Beach rankade sextiosjätte. Införandet av olika kriterier i år möjliggjorde en omfattande utvärdering, som hyllade ett brett utbud av stränder för deras unika egenskaper och attraktionskraft.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.