Säljaren greps för att sälja e-cigaretter på Karon Beach

Karon –

En thailändsk försäljare greps efter att han hittats sälja e-cigaretter på Karon Beach.

Tjänstemän från Mueang Phuket District Office berättade för Phuket Express att på torsdagen (2 majnd) de arresterade en 47-årig thailändsk man på Karon Beach. Han beslagtogs 31 set e-cigaretter. Namnet på den misstänkte hölls dock undan av Phuket District Officers.

Gripandet kom efter att poliser mottagit klagomål på nätet från berörda medborgare. Både thailändska och migrantförsäljare ska ha sålt e-cigaretter nära stranden, vilket skadar den familjevänliga bilden av Phuket i världsklass, enligt tipsarna.

Den misstänkte fördes till polisstationen i Karon för att ha brutit mot förbudet mot försäljning av elektroniska cigaretter och vaping-vätskeprodukter, samt olagligt innehav av varor som är obeskattade, begränsade eller förbjudna.

E-cigaretter och vaping är olagligt i Thailand sedan ett tillslag 2014 av då styrande militärjunta. Men i praktiken har vapinganvändningen ökat avsevärt de senaste åren, särskilt bland thailändska ungdomar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.