Thailands premiärminister skisserade en strategi för att omvandla Thailand till en höginkomstekonomi, med fokus på utländska investeringar

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har beskrivit den thailändska regeringens strategi för att omvandla Thailand till en höginkomstekonomi, med fokus på att attrahera utländska investeringar och genomföra projekt som förbättrar livskvaliteten för dess medborgare. När Srettha talade vid ett Pheu Thai Party-evenemang framhöll han regeringens proaktiva inställning till att ta itu med nationella frågor sedan han tillträdde ämbetet.

Vid evenemanget med temat "10 månader utan att vänta, gå framåt för att uppnå 10 av 10" diskuterade Srettha förbättringen av vattenresurshanteringen för att mildra översvämningar, nya strategier för att hantera oroligheter i djupa södern, åtgärder för att öka turismen genom att öppna gränser, och sätt att reglera priserna på jordbruksprodukter för att bekämpa disföroreningar.

Premiärministern tog också upp regeringens pågående ansträngningar för att lindra människors skuldbördor, och noterade de senaste framgångarna som avtalet från affärsbanker om att sänka den lägsta detaljhandelsräntan (MRR) för lån med 25 punkter under sex månader.

Pheu Thai-ledaren Paetongtarn Shinawatra, som också talade vid evenemanget, försvarade beslutet att bilda en koalitionsregering och kritiserade Bank of Thailands självständighet, som hon beskrev som ett hinder för att lösa ekonomiska utmaningar. Hon uttryckte dock optimism om att den nuvarande regeringen skulle kunna förbättra nationens förmögenheter inför nästa val.

Paetongtarn har också hyllat den nyligen genomförda regeringsombildningen och ser den som ett positivt steg framåt. Hon bekräftade också partiets åtagande att fullfölja sina politiska mål och uttryckte beslutsamhet att uppnå betydande framsteg på olika områden för att stärka Thailands ekonomiska ställning på den globala scenen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.