Bästa nationella Thailand-historier från den senaste veckan: Visumbefrielse för ryska turister ändrades från 90 dagar till 60 och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 22 april till söndagen den 28 april 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Det thailändska kabinettet har tillkännagivit en förlängning av det viseringsfria systemet för ryska besökare. Från och med 1 maj kan ryssar åtnjuta 60 dagars visumbefrielse, men detta är kortare än tidigare, och ersätter det tidigare 90-dagarsprogrammet som ska avslutas i slutet av april.

TPN-media noterar att minskningen av tidsramen för viseringsbefrielsen inte är helt överraskande, dock efter flera virusincidenter som involverar ryska turister mestadels i Phuket och klagomål från lokala invånare, också mestadels i Phuket, om överturism.

2. En 38-årig rysk affärsman greps i en lyxvilla på ön Samui den senaste tisdagen den 23 april, med allvarliga anklagelser om misshandel och illegalt vapeninnehav.

Gripandet föranleddes av ett klagomål från Nikhitas oidentifierade flickvän, som anklagade honom för sexuella övergrepp och hotat henne med ett skjutvapen.

3. Bang Bua Thongs utredningspolis och relevanta poliser tillfångatog en thailändsk misstänkt inblandad i det brutala mord- och styckningsfallet på en oidentifierad man i Bang Bua Thong-området, Nonthaburi.

Thailändska nationella medier rapporterade framstegen i ett fall av ett hemskt mord och styckning av en misstänkt Yakuza-gängmedlem i Bang Bua Thong, Nonthaburi.

Flera misstänkta är fortfarande på flykt under presstiden.

4. En tidningswebbplats "CEOWORLD Magazine" skapade en rankningslista över världens bästa länder att besöka under din livstid 2024, vilket placerade Thailand i första rang.

Rankinglistan undersökte 295,000 2024 användare, med rekordet för flest engagemang på webbplatsen, för att skapa världens bästa länder att besöka i din livstid XNUMX-lista.

5. Den thailändska regeringens talesman avslöjade offentligt statistik för det första kvartalet 2024 där utlänningar investerade mer än 35 miljarder baht i Thailand enligt det thailändska handelsministeriet.

Utländska investeringar var en viktig faktor för att skapa sysselsättning och generera inkomster för lokalbefolkningen i Thailand.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.