Phukets största berättelser från den senaste veckan: syrier arresterade med falska UAE-pass och mer 

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 22 april till söndagen den 28 april 2024.

  1. En 41-årig kanadensisk man greps i Patong, Phuket, för att ha innehaft ecstasy och kokain och arbetat utan arbetstillstånd.

Vid gripandet beslagtog polisen två ecstasy-piller hos den misstänkte och 0.30 gram kokain.

2. Thailands premiärminister Srettha Thavisin sammankallade nyligen diskussioner med Phukets tjänstemän, konsuler och honorärkonsuler. Som ett av världens mest eftertraktade paradis för besökare, inser Phuket behovet av att prioritera säkerhet och upprätthålla en säker miljö.

Ön har haft ett antal incidenter som har blivit virala, många med utlänningar, som har väckt uppmärksamhet till den de senaste månaderna.

3. En syrisk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han befunnits använda ett falskt UAE-pass.

Ytterligare två syriska män greps i Phuket efter att de hittats med falska UAE-pass.

Vänligen använd ditt riktiga pass, säger myndigheterna.

4. Myndigheterna grep en misstänkt som endast identifierades som Z, en 61-årig israelisk medborgare, i hans bostad. De upptäckte tre makaker, som verkar vara vid dålig hälsa, instängda i en bur.

Han erkände för polisen att han saknade den nödvändiga juridiska dokumentationen för aporna.

5. En oidentifierad manlig utländsk motorcyklist fångades på kamera när han klippte av en poliskedja som användes för att immobilisera sin motorcykel, som var parkerad i en parkeringsförbudszon i Phukets gamla stadsdel.

Handlingen att skära av poliskedjan utgör skada på statlig egendom, ett brott som har rättsliga konsekvenser långt över alla böter för otillåten parkering.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.