Parnpree avgår efter kabinettsombildning

PRESSMEDDELANDE:

Utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara avgick från sin regeringspost på söndagen (28 april), efter en regeringsombildning som resulterade i att han förlorade sin ytterligare roll som vice premiärminister. Trots att han behöll sin portfölj som utrikesminister i den nya regeringsuppställningen valde Parnpree att avgå, och uttryckte att hans beslut baserades på principer och förtroende för hans prestation.

 

Under sin mandatperiod lyfte Parnpree fram sina bidrag till att öka utländska investeringar och främja Thailands ekonomiska diplomati, vilket inkluderade att öppna nya handelsmöjligheter. Han var också aktiv i att ta itu med internationella kriser och förhandla om frigivning av thailändska medborgare som fängslats utomlands under konflikter som Hamas-Israels våld och i Laukkaing, Myanmar.

 

Efter sin avgång bekräftade Parnpree i en mediaintervju att han skulle ompröva sitt framtida politiska engagemang med det regerande Pheu Thai-partiet. Han uppgav att han kände sig begränsad av att bara inneha utrikesministerposten, och trodde att andra mer effektivt skulle kunna fylla rollen med tanke på det bredare ansvaret.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.