Thailändska regeringen godkänner visumbefrielse för ryska turister, men ändrades från 90 dagar till 60

Thailand-

I ett drag för att öka turismen och den ekonomiska tillväxten har den thailändska regeringen tillkännagivit en förlängning av det viseringsfria systemet för ryska besökare. Från och med 1 maj kan ryssar åtnjuta 60 dagars visumbefrielse, men detta är kortare än tidigare, och ersätter det tidigare 90-dagarsprogrammet som ska avslutas i slutet av april.

Detta strategiska beslut syftar till att öka turismintäkterna och stärka den nationella ekonomin, enligt regeringens talesman Chai Wacharonke. Initiativet, som föreslås av utrikesministeriet, återspeglar regeringens åtagande att främja internationella relationer och turism, enligt Chai.

Tidigare hade den thailändska regeringen sanktionerat en 90-dagars visumfri period för att locka ryska turister under högsäsongen. Med det förestående utgången av detta program är det nya 60-dagars undantaget redo att upprätthålla farten i att locka besökare från Ryssland.

TPN-media noterar att minskningen av tidsramen för viseringsbefrielsen inte är helt överraskande, dock efter flera virusincidenter som involverar ryska turister mestadels i Phuket och klagomål från lokala invånare, också mestadels i Phuket, om överturism.

Samtidigt har det också funnits farhågor från vissa nätanvändare att några av de ryska "turisterna" inte var riktigt turister utan försökte undkomma att eventuellt dras in i tjänst i den pågående militära konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.