Taximotorcykelförare kapitulerar efter att ha knivhuggit en annan förare i Phuket Town

Phuket, Thailand –

I en nyligen inträffad incident som utspelade sig i Phuket Town har en taximotorcykelförare överlämnat sig till de lokala myndigheterna efter att ha skadat en annan taxiförare under en tvist om en kund. Händelsen inträffade söndagen den 21 april, nära Fresh Market 1 (Baan San Market) på Ranong Road i Talad Yai-distriktet.

Räddningspersonal anlände snabbt till platsen samma dag som händelsen inträffade, där de hittade offret, endast identifierat som, Mr. Thiwa, en 65-årig taximotorcykelförare, som led av stickskador i bröstet och magen. Han blödde kraftigt och fördes omedelbart till ett närliggande sjukhus för läkarvård. Den misstänkte, endast identifierad som Mr. Jumphon, också en 65-årig motorcykeltaxiförare, hade redan flytt från platsen.

Senare överlämnade Jumphon sig frivilligt till polisen och tog med sig den kniv som påstås ha använts vid knivhuggandet. I förhör förklarade han att han driver en taximotorcykelstall. På dagen för händelsen anlände en trogen kund, men Mr. Jumphon var inte närvarande i ståndet. Thiwa vände sig till kunden, som avböjde att följa med honom och valde istället att vänta på att Mr. Jumfon skulle komma tillbaka efter att ha transporterat en annan kund.

När han återvände till taxibåset efter att ha levererat sin tidigare kund, konfronterades Mr. Jumfon av Mr. Thiwa, som slog honom med en träpinne. I ett försök att försvara sig använde Mr. Jumfon kniven. CCTV-filmer bekräftade Mr. Jumfons berättelse om att agera i självförsvar.

Polisen i Phuket undersöker händelsen ytterligare och överväger båda sidor av historien för att fastställa lämpliga rättsliga åtgärder.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.