Phukets största berättelser från den senaste veckan: Thailands premiärminister besökte Phuket och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 15 april till söndagen den 21 april 2024.

  1. Thailändska sociala medier publicerade en viral video av två utlänningar som hade en tvist efter att en blev upprörd efter att ha sprayats med en vattenpistol på Thaweewong Road, Patong Beach, Phuket.

Polisen uppgav att händelsen ansågs stängd och att ingen av männen hade lämnat in åtal eller polisanmälan.

2. Phuket har meddelat totalt ett dödsfall med 49 trafikolyckor och 48 skadade under de sju dagarna (11 aprilth, 2024 till 17 april 2024) av 'Songkran Road Safety Campaign 2024'.

Ett dödsfall registrerades för Mueang Phuket-distriktet enligt nedan.

En berusad rysk förare dödförklarades på platsen medan hans ryska passagerare, hans fru, ådrog sig skador efter en motorcykelolycka i Karon på onsdagsmorgonen (17 april)th) som markerade det första dödsfallet i Songkran Seven Days Road Safety Campaign.

3. Premiärminister Srettha Thavisin har gett provinspolisens region 8 befälhavare i Phuket-provinsen i uppdrag att intensifiera ansträngningarna för att gripa individer med dåligt inflytande som kontinuerligt bryter mot lagen.

Premiärministern levererade policydirektiv, som påstod att det under de senaste sex månaderna har gripits många gripanden relaterade till narkotikabrott.

4. Thailands premiärminister Srettha Thavisin genomförde en inspektion på plats för att övervaka utvecklingen av infrastrukturbyggandet och ta itu med frågor i området i Phuket-provinsen.

Statsministern är övertygad om att alla är professionella och betonar vikten av att myndigheter säkerställer allmän säkerhet i trafikfrågor och tar hand om människorna när det gäller el, vattenförsörjning och broar.

5. En transkvinna har dödförklarats efter att ha träffats av en våg när hon stod på en sten och tog en selfie på Patong Beach.

Chananchidas oidentifierade vän berättade för polisen att de tog selfiebilder på en sten. Chananchida träffades plötsligt av en våg innan den släpades ner i havet.

Tre thailändska turister har räddats från att drunkna vid Nai Harn Beach i Rawai.

6. En 41-årig kanadensisk man greps i Patong, Phuket, för att ha innehaft ecstasy och kokain och arbetat utan arbetstillstånd.

Den misstänkte, vars namn har undanhållits, åtalades för att ha arbetat utan arbetstillstånd och innehav av illegala droger för personligt bruk.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.