Thai Hotels Association rapporterar höga bokningspriser för Songkran, förutser turismutmaningar mitt i Mellanösternkonflikt

Nationell-

Den 20 april 2024 avslöjade Mr. Tienprasit Chaiyapatanan, ordföranden för Thai Hotels Association (THA), offentligt tillfredsställande bokningspriser för boende för stora Songkran-evenemang från 13 till 15 april med 90 % av hotellen fullbokade i stora turistområden.

Förlängningen av datumen för Songkran-firandet till den 21 april togs dock inte emot väl av turisterna och påverkade inte direkt bokningspriserna eftersom majoriteten av fullbokningar gjordes under vattenleken de tre huvuddagarna.
Dessutom visste många internationella turister inte att det fanns Songkran-firanden i andra provinser eller angivna områden, vilket orsakade förvirring, såsom Wan Lai i Pattaya den 19 april, enligt Tienprasit.

Pattayas Wan Lai sågs dock som en stor framgång bland inhemska turister och lockade hundratusentals thailändare från tidiga uppskattningar av tjänstemän i Pattaya City.
Det var normalt när festivalen väl var över att bokningspriserna för boende skulle sjunka och gradvis öka under de närmaste månaderna i vissa provinser och vid turistattraktioner. När det gäller den pågående Mellanösternkonflikten skulle Mellanösterngrupperna vara mindre benägna att resa utomlands, konstaterade Tienprasit.
Under lågsäsongen från och med maj skulle inrikes reseåtgärder från den thailändska regeringen stimulera thailändsk turism stadigt. Däremot bör många faktorer beaktas, såsom dyra inrikesflygbiljetter och det stekande vädret i år. Som ett resultat kan många turister välja att resa någon annanstans eller vara mindre benägna att resa alls, enligt Tienprasit.
Samtidigt var turismen totalt sett fortfarande måttlig eftersom majoriteten av turisterna hade bokat sitt boende i förväg. Med tanke på den pågående Mellanösternkonflikten var det möjligt att vissa grupper i Mellanöstern skulle resa till Thailand för att vänta ut situationen, liknande Ryssland och Ukraina, eftersom många turister komplimenterade Thailand som ett säkert, fridfullt land att resa och leva på, anmärkte Tienprasit .

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.