Efterlyst brittisk man arresterad efter att ha hittats tiggeri på Pha Ngan Island

FOTO: MGR Online

Surat Thani –

En efterlyst brittisk man som påstås vara inblandad i illegala droger på ön Samui arresterades efter att han hittades tiggeri på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Chefen för Koh Pha Ngan-distriktet berättade för Phuket Express att tidigare denna vecka arresterade Samuis turistpolis den misstänkte som endast identifierades som Mr. Nicholas, 47, brittisk medborgare, nära en marknad på Pha Ngan Island.

Gripandet kom efter att turistpolisen underrättats från lokalbefolkningen om att en utlänning hittades som tigger om pengar. Han ska ha tagit pengarna för att köpa illegala droger åt sig själv. Officerare hittade Mr. Nicholas som var bar överkropp och höll ett papper med ett meddelande som säger att han behöver pengar till mat.

Polisen fann att Nicholas är en efterlyst misstänkt som påstås ha varit inblandad med illegala droger. Arresteringsordern utfärdades av Samuis provinsdomstol i Surat Thani den 10 aprilth denna månad. Han erkände för polisen att han är efterlyst misstänkt i arresteringsordern. Han hade tidigare rymt från Samui Island till Pha Ngan Island.

Han fördes till Pha Ngans polisstation för att ställas inför ytterligare anklagelser förutom i arresteringsordern för att han var en utlänning som olagligt förpackat och olagligt innehav av kategori 1-droger.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.