Thailands premiärminister inspekterar Phukets infrastrukturutveckling och trafiklösningar

PRESSMEDDELANDE:

Thailands premiärminister Srettha Thavisin genomförde en inspektion på plats för att övervaka utvecklingen av infrastrukturbyggandet och ta itu med frågor i området i Phuket-provinsen.

Premiärministern anlände till Phukets internationella flygplats för att få uppdateringar och sammanfatta framstegen i den andra fasen av Phukets internationella flygplats och lösningen på trafikfrågor innan han gav direktiv till relevanta myndigheter.

Premiärministern uppgav att regeringen strävar efter att höja både Phuket och Samui till internationell östatus, i syfte att skapa välstånd till regionen utan att orsaka olägenheter för folket. En helhetsstyrning har genomförts systematiskt, där alla myndigheter samordnar sina insatser. De framsteg som uppnåtts inom sex månader är lovvärda, och det uppmanas att fortsätta arbeta för att ytterligare förbättra Phuket-provinsen.

Därefter följde premiärministern upp byggandet av en förhöjd bro på riksväg 4027 i Phuket-provinsen, vilket innebär byggandet av en ny fyrfilig väg och korsningar som är separerade i nivåer för att göra transportnätverket fullständigt, vilket förbinder turistdestinationer, underlätta bekvämlighet, säkerställa säkerhet och stödja den ekonomiska utvecklingen i området. Bygget, som sträcker sig över 1.95 kilometer, beräknas påbörjas runt november.

Statsministern är övertygad om att alla är professionella och betonar vikten av att myndigheter säkerställer allmän säkerhet i trafikfrågor och tar hand om människorna när det gäller el, vattenförsörjning och broar. Relevanta myndigheter uppmanas att fortsätta sina ansträngningar för att höja Phuket-provinsen till högre standarder.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.