Thailand avbryter inlämnandet av TM6 immigrationsformulär för land- och sjöankomster

PRESSMEDDELANDE:

Gäller från 15 april till 15 oktober 2024 vid 16 land- och sjökontrollpunkter.

Bangkok, 14 april 2024 – Den thailändska regeringen har upphävt kravet att fylla i "To Mo 6" (TM6) immigrationsformuläret för utländska resenärer som reser in och ut i Thailand vid 16 land- och sjökontrollpunkter från 15 april till 15 oktober.

TM6-formuläret är ankomst-/avresekortet, som utlänningar måste fylla i med sin passinformation och annan personlig information och reseinformation när de reser in i eller lämnar Thailand. Formuläret avbröts permanent för utländska resenärer som anländer med flyg sedan juli 2022.

Den sex månader långa avstängningen av TM6-formuläret syftar till att underlätta immigrationsförfaranden och lindra trängsel vid åtta kontrollpunkter vardera för inresa till lands och till sjöss.

Landkontrollpunkter:

 1. Aranyaprathet Immigration Checkpoint, Sa Kaeo
 2. Mukdahan Immigration Checkpoint, Mukdahan (Endast på den tillåtna transportvägen över land från gränsen till kontrollpunkten)
 3. Nong Khai Immigration Checkpoint, Nong Khai (Endast på den tillåtna transportvägen över land från gränsen till kontrollpunkten och den tillåtna järnvägstransportvägen från gränsen till Nong Khai järnvägsstation)
 4. Chieng Saen immigrationskontrollpunkt, Chiang Rai (Endast på den tillåtna transportvägen över land från gränsen till kontrollpunkten)
 5. Padang Besar immigrationskontrollpunkt, Songkhla
 6. Sadao Immigration Checkpoint, Songkhla (Det befintliga tillfälliga upphävandet av TM6-formuläret, som upphör den 30 april, kommer att förlängas till den 15 oktober)
 7. Su-ngai Kolok Immigration Checkpoint, Narathiwat
 8. Betong Immigration Checkpoint, Yala

Kontrollpunkter för ankomster med kryssningsfartyg och yachter:

 1. Pattayas immigrationskontrollpunkt, Chon Buri
 2. Si Racha Immigration Checkpoint, Chon Buri
 3. Si Chang immigrationskontrollpunkt, Chon Buri
 4. Karta Ta Phut Immigration Checkpoint, Rayong
 5. Phuket Immigration Checkpoint, Phuket
 6. Krabi Immigration Checkpoint, Krabi
 7. Surat Thani Immigration Checkpoint, Surat Thani
 8. Samui immigrationskontrollpunkt, Surat Thani (Endast vid tillåten förtöjningsplats på Na Thon Bay)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.