Phukets största berättelser från den senaste veckan: Songkran Seven Days Road Safety Campaign, och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 8 april till den 14 april 2024.

  1. En rysk man greps i Koh Kaew, Phuket City efter att han befunnits ha överskridit sitt lagliga visum med 351 dagar.

En pakistansk man greps i Patong efter att han befunnits ha stannat kvar på sitt lagliga visum med 398 dagar.

En pakistansk man greps i Patong efter att han befunnits ha stannat kvar på sitt lagliga visum med 337 dagar.

Immigration har lovat att fortsätta att slå ner på alla som stannar längre än sitt lagliga visum.

2. I ett anmärkningsvärt fall av utpressning som involverar kryptovaluta har Phukets provinsdomstol dömt fem ryska medborgare till två års fängelse. Personerna dömdes för att ha hotat ett ryskt par och tvingat dem att överföra 30 miljoner baht i kryptovaluta.

Fallet har uppmärksammat de framväxande utmaningarna som digitala valutor utgör och behovet av robusta rättsliga ramar för att hantera sådana överträdelser.

3. I en ny utveckling som rör det högprofilerade misshandelsfallet som involverar en lokal läkare och en schweizisk expat, har Phukets guvernör Sophon Suwannarat utfärdat ett klargörande uttalande.

Uppdateringen kommer bland cirkulerande rykten om att en person hade försökt påverka fallets utgång med ekonomiska medel.

4. En berusad amerikansk man åtalades efter att han slagit i ett sedanglasfönster med en sten i Wichit.

Han åtalades för att ha skadat någon annans egendom. Han sitter nu häktad och ärendet kommer att skickas till rätten.

5. Phuket har meddelat totalt fyra trafikolyckor och fyra skador den första dagen av de sju dagarna (11 aprilth, 2024 till 17 april 2024) av 'Songkran Road Safety Campaign 2024'.

Håll dig säker där ute!

6. Thailändska sociala medier publicerade en viral video av två utlänningar som hade en tvist efter att en blev upprörd efter att ha sprayats med en vattenpistol på Thaweewong Road, Patong Beach, Phuket.

De åtalades inte och ingen av dem gjorde polisanmälan mot den andre.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.