Thailand rapporterar 25 dödsfall på dag 1 av "Songkran Seven Days Road Safety Campaign"

Thailand -

Totalt 234 trafikolyckor, med 248 skadade och 25 dödsfall, rapporterades på fredagen (12 april) av Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) på den första dagen (11 april) av "Seven Days Road Safety Campaign" under Songkran (11 april – 17 april) 2024.

De flesta orsakades av för hög hastighet (44 procent). Cirka 86 procent av olyckorna involverade motorcyklar. De flesta trafikolyckor inträffade på motorvägar (47 procent) mellan 4:01 och 5:00

Provinser med flest dödsfall var Bangkok med 3 dödsfall. Det högsta antalet olyckor och skador var i Songkhla, i södra Thailand, med 11 trafikolyckor och 13 skador.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.