UPPDATERING: Phukets domstol dömer fem ryssar till två år för kryptoutpressning

PHUKET – I ett anmärkningsvärt fall av utpressning som involverar kryptovaluta har Phukets provinsdomstol dömt fem ryska medborgare till två års fängelse. Personerna dömdes för att ha hotat ett ryskt par och tvingat dem att överföra 30 miljoner baht i kryptovaluta.

Våra tidigare berättelser:

En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Fem utländska misstänkta hålls häktade efter att de ska ha varit inblandade i ett utpressningsförsök på ett ryskt par för kryptovaluta.

Nu till uppdateringen:

Domstolens beslut, som meddelades på onsdagen, kom efter att de åtalade befunnits skyldiga till utpressning. De stod till en början inför ett potentiellt fyra års fängelse för sina handlingar, vilket innebar att de ingav rädsla för att skada offrens person, frihet och egendom.

Trots anklagelsernas allvar sänkte domstolen straffet till två år efter att de misstänkta erkände skyldiga. Minskningen tog också hänsyn till att förövarna, som är turister, hade begått ett allvarligt brott mot landsmän.

Fallet har uppmärksammat de framväxande utmaningarna som digitala valutor utgör och behovet av robusta rättsliga ramar för att hantera sådana överträdelser. Domstolens utslag understryker ett åtagande att upprätthålla rättvisa, även när den navigerar i komplexiteten av brott i den digitala tidsåldern.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.