Thalang hem uppslukat av brand, äldre boende klarar sig oskadd

THALANG, PHUKET– En förödande brand svepte genom en lokal bostad i Sri Soonthorn på tisdagskvällen och lämnade fastigheten i ruiner och myndigheterna undersökte orsaken.

Branden rapporterades till Srisoonthorns kommuns brandmän vid cirka 9:30 tisdagen den 9 april. Räddningspersonal rusade till platsen i Baan Manik, där de stötte på bostaden helt uppslukad av lågor. Trots brandens intensitet lyckades teamen släcka elden efter en ansträngande 40 minuters ansträngning.

Husägaren, Mr Moonma Sauyson, 71 år, berättade för Phuket Express ögonblicken som ledde fram till infernot. Han beskrev att han upptäckte en brinnande lukt åtföljd av ljud som påminner om smällare, följt av synen av rök och lågor på framsidan av hans hus. Mr Sauyson försökte bekämpa branden i väntan på brandmännens ankomst.

Myndigheterna misstänker en elektrisk kortslutning som den preliminära orsaken till branden. Kriminalpolisen gör en grundlig utredning för att fastställa den definitiva orsaken. Samtidigt pågår bedömningar för att fastställa den fulla omfattningen av skadorna som orsakats av incidenten.

Samhället har enligt uppgift samlat sig kring Mr. Sauyson och ge stöd när han navigerar efter denna oväntade tragedi.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.