Den thailändska meteorologiska avdelningen varnar för värmeböljor och sommarstormar i övre Thailand

Nationell-

Den 9 april 2024 meddelade den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) att en värmebölja för närvarande pågick i den övre delen av Thailand fram till den 11 april 2024. En kall luftmassa från Kina skulle sjunka ner för att täcka nordöstra Thailand och Sydkinesiska havet , sa TMD.

Under tiden skulle den övre delen av Thailand uppleva varmt till stekhett väder i allmänhet. Dessutom, från den 9:e till den 11:e april, skulle det finnas västliga vindvågor som passerar genom Myanmar och övre norra Thailand.

Detta vädermönster skulle resultera i en sommarstorm i de övre delarna av Thailand, kännetecknad av åskväder, kraftiga vindbyar och lokala hagelstormar. Blixtnedslag kan inträffa i vissa områden.

Effekten skulle initialt märkas i den nordöstra regionen, medan andra regioner drabbas av de sena effekterna.

Det rekommenderades för medborgare i dessa områden att vara försiktiga med faran för sommarstormar. Medborgare bör undvika att vara utomhus, under stora träd, i svaga strukturer och ostabila byggnader.

När det gäller jordbrukare uppmanades de också att förbereda sig och vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sina jordbruksprodukter och boskap från potentiella skador.

Luftföroreningar PM 2.5: I de norra, nordöstra och centrala regionerna förekom en måttlig till hög ansamling av dammpartiklar och rök på grund av de svaga vindarna i dessa områden.

Lyckligtvis med Songkran som börjar över hela Thailand, skulle kallt vatten från vattenstrider hjälpa att kyla ner människor i många områden.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.