Viktiga tips för en trygg och glad Songkran-festival

PRESSMEDDELANDE:

När Songkran-festivalen närmar sig byggs spänningen upp bland både thailändska och internationella festglada, ivriga att dyka in i firandet av Thailands traditionella nyår. Festivalen, känd för sina galna vattenstrider och kulturella betydelse, drar folk som är angelägna om att ta del av festligheterna, som också sammanfaller med en period då många reser till sina hemstäder. För att säkerställa en säker och njutbar Songkran har experter sammanställt en lista med viktiga tips.

Resenärer rekommenderas att planera sina rutter noggrant, med tanke på vägförhållanden och potentiell trafikstockning, för att säkerställa en smidig resa. Tillräcklig vila är avgörande för dem som kör bil för att förhindra olyckor orsakade av trötthet. Ett beredskapskit som innehåller generiska läkemedel för vanliga åkommor rekommenderas, tillsammans med en grundlig fordonskontroll med fokus på väsentligheter som batteri, däck, lampor, bromsar och kylare. Att ha en lista över nödnummer till hands, inklusive de för polisen, turistpolisen, trafikjouren och akutsjukvården, är också viktigt för att ta itu med eventuella oväntade situationer. Att säkra en olycksfallsförsäkring kan också erbjuda trygghet för det oförutsedda.

Songkrans vattenstrider är en höjdpunkt, men de kräver försiktighet för att undvika hälsoproblem. Deltagarna uppmanas att hålla sig hydrerade, bära skyddsutrustning som hattar och solglasögon och använda solskyddsmedel för att skydda mot solen. Experter föreslår att man undviker den varmaste delen av dagen för vattenaktiviteter och avskräcker konsumtion av alkohol och användning av is i vattenstrider för att minimera hälsorisker. Efter firandet är det viktigt att bada och byta om till torra kläder omedelbart och leta efter välventilerade utrymmen för att koppla av och återhämta sig.

För dem som är särskilt bekymrade över sin huds hälsa under festligheterna, kan solskyddsmedel varannan timme och välja skyddskläder minska risken för solbränna och hudskador avsevärt. Det är tillrådligt att leka i områden med rent vatten och undvika osäkra material som vissa typer av krita. Vid solbränna kan aloe vera gel ge lugnande lindring.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.