Sydthailändsk maträtt "Kaeng Tai Pla" utnämnd till "världens sämsta mat" av TasteAtlas

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin uttalade sig nyligen till försvar för den traditionella sydthailändska rätten "Kaeng Tai Pla", efter att den utsågs till "världens sämst rankade mat" av TasteAtlas.

Srettha lyfte fram den subjektiva karaktären hos matpreferenser och påpekade att även om vissa kanske inte föredrar maträttens intensivt kryddiga smak, så förblir den en älskad del av det thailändska köket, och noterar dess plats bland hans personliga favoriträtter.

Regeringens ansträngningar för att marknadsföra thailändsk mat globalt har sett att många rätter, inklusive Massaman Curry och Pad Thai nudlar, också fått internationell uppmärksamhet trots det kontroversiella betyget.

Kaeng Tai Pla, känd för sin kraftfulla kryddblandning och inkludering av fiskinälvor, fick kritik på TasteAtlas webbplats, vilket ledde till en ökning av hashtaggen "Spara Kaeng Tai Pla" bland thailändska användare av sociala medier. Trots sitt splittrande betyg är rätten hyllad i Thailand för sina komplexa smaker, som bland annat involverar en rik blandning av chili, gurkmeja och citrongräs.

TasteAtlas-betyget, trots sin omstridda karaktär, har sedan dess genererat en positiv inverkan på lokala företag. Restaurangägare över hela söder har observerat en märkbar ökning av Kaeng Tai Pla-beställningar i kölvattnet av dess kontroversiella notering. Denna våg av nyfikenhet bekräftar rättens varaktiga popularitet i Thailand och ifrågasätter idén om en universell standard för smakpreferenser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.