Premiärminister ledande inspektionstur i Koh Samui

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin leder en inspektionsturné i Koh Samui-distriktet, Surat Thani-provinsen idag (7 april), efter att ha varit planerad att delta i en serie möten och offentliga engagemang med lokala tjänstemän och massor av invånare.

Dagens agenda börjar med en livesändning klockan 10:30, där premiärministern kommer att övervaka framstegen i det stora byggprojektet för kryssningsterminalen i Laem Hin Khom. Utvecklingen är en del av en bredare strategi för att förbättra turismens infrastruktur och stödja ekonomisk tillväxt i Surat Thani och den södra regionen.

Klockan 11:15 flyttas fokus till miljövård med en inspektion av de avfallshanteringslösningar som implementerats vid en förbränningsanläggning i Samui. Resan är tillägnad att ta itu med miljöutmaningar och förbättra livskvaliteten för invånare i närliggande samhällen.

För att fortsätta dagens aktiviteter, klockan 1:20, är ​​Srettha planerad att besöka en durian-plantage som drivs av Chainarong Thongsuk för att diskutera jordbruksinnovation och stöd till lokala bönder, vilket bidrar till jordbrukssektorns hållbarhet.

Turnén avslutas med ett liveevenemang kl. 2, under vilket Srettha är planerad att träffa communitymedlemmar, besöka en OTOP-produktutställning och leda ett omfattande möte på Koh Samui kommunala kontor. Ett möte på plats hålls också för att diskutera och främja Surat Thanis framtida utvecklingsplaner.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.


Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.