Thalang-restaurang plundrade: Ryssar och thailändare greps

Thalang, Phuket:

I en operation nyligen genomförde polisen i Region 8 en razzia mot en restaurang i Cherng Talay. Etablissemanget, känd som OCTOPUS Restaurant, har stått i centrum för uppmärksamheten på grund av dess betydande intäkter - cirka 80 miljoner baht.

Enligt Region 8-polisen skedde tillslaget torsdagen den 4 april. Myndigheterna grep fyra personer under operationen: Ms. Punyanuch, en thailändsk medborgare, och tre ryssar – Mr. Valadislav, herr Valerii och herr Pavel.

Restaurangen hade officiellt registrerats som ett företag under Ms. Punyanuchs namn, och hon hade majoriteten av aktierna. Ytterligare undersökningar avslöjade dock att Ms. Punyanuch bara fungerade som nominerad för företagens sanna ryska ägare, som enligt Region 8-polisen försökte undvika thailändsk lag genom att använda en thailändare som falsk ägare. Ms. Punyanuch saknade befogenhet att hantera sin verksamhet, tillade polisen.

Den sanna ägaren till restaurangen och företaget är Valadislav, säger polisen i region 8. All vinst överfördes direkt till honom, vilket resulterade i en imponerande inkomst på 80 miljoner baht.

De misstänkta har inte lämnat något uttalande till media.

Relaterade artiklar:

Central Investigation Bureau (CIB) har genomfört räder mot 17 företag i Phuket med misstankar om att thailändska medborgare har agerat som illegala kandidater för ryska individer som misstänks vara de verkliga företagsägarna.

Den thailändska polisen undersöker biluthyrningsföretag i Thalang-distriktet för potentiella olagliga metoder. Utredningen, som leds av region 8:s polischef, överstelöjtnant Suraphong Thanomjit, fokuserar på misstanken om att utländska företagsägare kan använda thailändska medborgare som stand-ins för att uppfylla lagkrav.

Department of Special Investigation (DSI) gjorde en razzia mot ett redovisnings- och advokatföretag i Chalong för att de påstods vara en illegal nätverksnominerad för utlänningar med ett hundra miljoner bahts totala skadestånd.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.