Utländska dykare påstås röra valhajens svans i Mu Ko Surin nationalpark, inför rättsliga åtgärder

Phang Nga—

Den 3 april 2024 avslöjade Mr. Atthaphon Charoenchansa, generaldirektören för Thai National Parks, Wildlife and Plant Conservation Department, offentligt ett fall av en grupp utländska dykare som påstås röra spetsen på en valhajs svans den 31 mars kl. Mu Ko Surin nationalpark, Phang Nga.

Enligt thailändska nationella medier dykte en grupp utlänningar den 31 mars vid Richelieu Rock, Mu Ko Surin och ska ha rört vid spetsen på en valhajs svans. Efter att en video blev viral på thailändska sociala medier, orsakade den kontroverser om huruvida dykarna kunde röra valhajen eftersom den potentiellt kan ha direkta effekter på livet i havet och havets naturresurser, enligt oroade thailändska användare av sociala medier.

Athit Khayankit, föreståndaren för Mu Ko Surin nationalpark, rapporterade händelsen till Atthaphon för ytterligare rättsliga och straffåtgärder.

De thailändska nationalparkens tjänstemän samlade in videor och foton som bevis för ytterligare rättslig behandling mot gärningsmännen. Gruppen av brottslingar ska ha erkänt sitt tjänstefel och erkänt sina förseelser för nationalparkens tjänstemän men identifierades inte offentligt av relevanta tjänstemän.

Enligt Thai Wild Animal Preservation and Protection Act 2019 är valhajar ett skyddat vilddjur. Nationalparkens tjänstemän skickade rapporten om händelsen och erkännandet till Conservation Area Administration Office nr. 5 för vidare juridisk behandling.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.