Förlängd Songkran förväntas stimulera turismboom

PRESSMEDDELANDE:

Songkran-festivalen 2024, som firas över hela Thailand under en längre period av 21 dagar i år, förväntas inbringa avsevärda 52.5 miljarder baht i inhemska turismintäkter, med Thailands turistmyndighet (TAT) som lyfter fram provinserna i öst som toppen inkomsttagare.

TAT sa att det två veckor långa firandet, från den 1-21 april, kommer att öka turistinkomsterna i kölvattnet av stagnerande inhemsk konsumtion, avsevärt öka från de 13 miljarder baht som samlades in under det traditionella femdagarsfirandet 2023. Beläggningsgrad över hela landet förväntas nå 78 %, som stöds av starka bokningar i kustområdena i både öst och söder.

TAT-guvernör Thapanee Kiatphaibool rapporterade att festivalen kan leda till så många som 15 miljoner lokala resor, en betydande ökning från föregående års 3.8 miljoner under samma period. Nordost förväntas se flest lokala besökare, tätt följt av den centrala regionen och öst. Ändå förväntas de östra provinserna få in mest intäkter, följt av Bangkok och sedan norr, medan de södra provinserna, vanligtvis gynnade av internationella turister, förväntas tjäna 7.7 miljarder baht på lokal turism.

I år lyfter TAT fram sex destinationer för Songkran-firandet, inklusive Bangkok och Chiang Mai. Den norra staden förväntas leda gruppen när det gäller att dra majoriteten av lokala turister trots sin nuvarande kamp mot luftföroreningar.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.