Major Call Center Scam Bust i Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat, Thailand – Ett betydande genombrott inträffade när myndigheterna grep totalt 55 kineser och 35 thailändska individer i Nakhon Si Thammarat. Gripandena gjordes i samband med en storskalig callcenterbluff som hade pågått i regionen.

Den utredning

Cyber ​​Crime Investigation Bureau fick viktig information om den olagliga verksamheten och samordnades snabbt med lokala brottsbekämpande myndigheter. Denna gemensamma ansträngning kulminerade i en serie räder över Chawang-distriktet, riktade mot flera platser som misstänks vara inblandade i bluffen.

The Raided Places

Under den här operationens gång gjorde myndigheterna en razzia på åtta specifika platser:

1. Hotell: Utredningen ledde dem till ett hotell där de misstänkta påstods ha utfört sina bedrägliga verksamheter.
2. Kommersiella byggnader: Flera kommersiella byggnader var också måltavla, som antas vara nav för bluffen.
3. Hus: Bostadsfastigheter genomsöktes och upptäckte bevis relaterade till den kriminella verksamheten.
4. Lager: Ett lager var bland de platser som plundrades, vilket möjligen fungerade som en central punkt för bedrägeriverksamheten.

Chandee Sub-District

En anmärkningsvärd detalj är att dessa riktade platser alla var belägna i underdistriktet Chandee, ett område strax utanför staden Nakhon Si Thammarat. Chandee är känt för sin mångsidiga befolkning, inklusive både thailändska och kinesiska invånare, och är värd för många företag.

Beslagtagna föremål

Myndigheterna gjorde betydande beslag under razziorna:

– Datorer: Totalt beslagtogs 228 datorer, som förmodligen använts för att driva callcenterverksamheten.
– Mobiltelefoner: 1,037 XNUMX mobiltelefoner återfanns, sannolikt innehållande avgörande bevis.
– SIM-kort: 521 SIM-kort för mobiltelefon hittades, vilket indikerar operationens omfattning.
– Bankböcker: 80 bankböcker beslagtogs, potentiellt kopplade till finansiella transaktioner.
– Skjutvapen: Vapen upptäcktes, vilket väckte oro för den kriminella gruppens verksamhet.
– Obetalda skatteobjekt: De misstänkta hade också föremål relaterade till obetalda skatter.

Avgifter och juridiska konsekvenser

De gripna personerna står inför en rad anklagelser, inklusive brott mot immigrationslagen, tulllagen och att de deltagit i en hemlig grupp med olagliga avsikter. Rättsliga förfaranden pågår och de misstänkta kommer att hållas ansvariga för sina handlingar.

Gemenskapens vaksamhet

Denna framgångsrika operation understryker vikten av samhällsvaksamhet och samarbete för att bekämpa sådana bedrägerier. Myndigheterna uppmuntrar invånarna att omedelbart rapportera misstänkta aktiviteter för att garantera säkerheten och säkerheten i regionen.

När utredningen fortsätter ligger fokus fortfarande på att avveckla kriminella nätverk och skydda allmänheten från bedrägliga planer.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.