Det thailändska parlamentet antar lagen om jämlikhet i äktenskap med ett jordskred, vilket banar väg för lagligt samkönat äktenskap i Thailand

Nationellt —

Thailands parlament har överväldigande antagit lagstiftning som legaliserar samkönade äktenskap.

Onsdagen den 27 mars 2024 röstade representanthuset 399 mot 10 för "Marriage Equality Bill", med två nedlagda röster och tre som inte röstade.

Lagstiftningen, som ändrar civil- och handelslagen, tillåter individer av alla kön att gifta sig. Tidigare erkände Thailand endast äktenskap mellan män och kvinnor. Dessutom har lagstiftningen också höjt den lagliga åldern för äktenskap från 17 till 18 år och erkänt samkönade makar som "första gradens släktingar", vilket ger dem rättigheter och skyldigheter motsvarande föräldrarnas.

Detta progressiva drag gör Thailand till det första landet i Sydostasien och det tredje i Asien som erkänner samkönade fackföreningar. Det markerar också en betydande förändring av HBTQ+-rättigheter i landet och den bredare regionen.

Det kommer att behöva godkännande från senaten som på grund av den överväldigande nivån av godkännande över många partilinjer inte kan lägga in sitt veto mot lagförslaget men kan begära ändringar. De förväntas allmänt godkänna lagförslaget baserat på uttalanden från nuvarande senatorer.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/