Thailand hängslen för värmebölja mitt i stigande luftföroreningsnivåer 

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har utfärdat en varning för invånare, särskilt i de norra delarna av Thailand, att förbereda sig på en ökning av temperaturerna som förväntas inträffa från slutet av mars till början av april.

TMD:s observationsdivisionsdirektör Somkuan Tonjan sa att medan de nedre nordöstra, centrala och östra delarna av Thailand kommer att uppleva en del nederbörd på grund av sydliga vindar fram till torsdag (28 mars), förväntas en efterföljande temperaturökning i norr mellan 30 mars och 3 april Detta väderskifte kommer sannolikt att leda till en ökning av vissa hälsoproblem bland befolkningen.

Däremot förutspås den södra delen av Thailand få pågående nederbörd tillskrivet östliga vindar, även om inga betydande blåsiga förhållanden förväntas under denna period.

Flera provinser i norra och nordöstra provinserna brottas för närvarande med farliga halter av PM2.5-föroreningar. Chiang Mai, i synnerhet, har identifierats som den femte sämsta luftkvaliteten globalt, med ett luftkvalitetsindex på 162 på måndagen.

Naturresurs- och miljöministeriets kommunikationscenter för lösning av luftföroreningar rapporterade att 26 provinser, främst i de norra och nordöstra områdena, har observerat koncentrationer av PM2.5 som överstiger tröskeln på 37.5 mikrogram per kubikmeter (μg/m³). Samtidigt har Bangkok Metropolitan Region (BMR) registrerat relativt bättre luftkvalitet, med PM2.5-nivåer som sträcker sig från 16.6 till 32.8 μg/m³.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.