Thailand och Indien för att öka antalet flyg

PRESSMEDDELANDE:

Suthipong Kongpool, chef för Civil Aviation Authority, diskuterade tillsammans med thailändska regeringstjänstemän och flygbolagstjänstemän frågan om att öka antalet flygningar mellan Thailand och Indien med Asangba Chuba Ao, Joint Secretary, Ministry of Civil Aviation of India , tillsammans med representanter för Indiens civila luftfartsministerium, den indiska ambassaden och indiska flygbolag.

Ökningen kommer att ske i två etapper med 7,000 XNUMX platser varje gång. Thailand har gått med på att öppna fyra nya extra anropsställen eller destinationer för indiska operatörer. Dessa omfattar Chiang Rai, Hat Yai, Surat Thani och Udon Thani.

Resultatet av denna förhandling kommer att tillåta flygbolag från båda sidor att flyga med fler säten och kommer att ytterligare öka deras kapacitet och frekvens, tillsammans med utökade möjligheter att flyga till sekundära städer.

Indien är en av Thailands viktigaste besöksmarknader. Förra året uppgick antalet indiska resenärer till 1.62 miljoner, vilket gör den till den fjärde största marknaden. Intäkter genererade från utgifter av indiska resenärer uppgick till över 63 miljarder baht 2023. I år, den 19 februari, rankades Indien på femte plats med 262,986 XNUMX ankomster, enligt uppgifter från Thailands turistmyndighet. Detta kommer också att bidra till att främja fler resor till huvud- och sekundära städer, vilket främjar resor och turism i båda länderna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.