Visumfri policy förväntas tredubbla kinesiska ankomster i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Fem utländska turistmyndigheter i Thailand (TAT) kontor i Peking, Shanghai, Kunming, Chengdu och Guangzhou har samlat in turismdata som ett resultat av viseringsbefrielsen mellan Thailand och Kina, som trädde i kraft den 1 mars 2024.

Enligt uppgifterna, People's Daily Online, en stor kinesisk nyhetsbyrå, och webbplatsen Trip.com förvänta sig att i slutet av 2024 kan thailändska turister till Kina fördubblas och kinesiska turister till Thailand kan tredubblas. Prognosen jämförs med år 2019, före Covid-19.

Dessutom har Ctrip, en kinesisk resebyrå, utvecklat att sedan den 1 mars har antalet kinesiska turister som köper resor till Thailand ökat med 30 %, medan antalet thailändare som reser till Kina har ökat med över tre gånger.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.