Thailand rankas som 2:a mest attraktiva investeringsläge i Asien

PRESSMEDDELANDE:

Thailand rankas som den näst mest attraktiva investeringsplatsen bland tillväxt- och utvecklingsländer i Asien.

Thailand har nått andra plats bland tillväxt- och utvecklingsländer i Asien, enligt det senaste Global Opportunity Index (GOI) 2024, av Milken Institute.

Indexets syfte är att erbjuda viktig information till investerare som söker möjligheter utanför sina lokala marknader. Indexet är baserat på 100 indikatorer indelade i fem kategorier: Business Perception, Economic Fundamentals, Financial Services, Institutional Framework och International Standards and Policy.

Thailand innehar 21:a plats i kategorin Business Perception, 22:a i Economic Fundamentals, 29:a i Financial Services, 51:a i institutionell ram och 68:a i International Standards and Policy.

De fem främsta tillväxt- och utvecklingsländerna är Malaysia, Thailand, Kina, Indonesien och Vietnam.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.