Phukets största berättelser från den senaste veckan: 98 visum återkallade på fem månader och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 18 mars till söndagen den 24 mars 2024.

  1. En arresteringsorder har utfärdats för en tadzjikistansk man som redan har lämnat Thailand för uppsåt att mörda efter att en rysk man hittats död på en cannabisfarm i Chalong.

En INTERPOL Red alert har också utfärdats för den misstänkte. Mordet spekuleras i att ha handlat om en affärstvist som involverade cannabisfarmen, säger polisen i Phuket.

2. General Surachet Hakparn, den thailändska biträdande nationella polischefen har beordrat att återkalla visum för två nyzeeländska män inblandade i en påstådd virusangrepp på en thailändsk polis och svartlista dem från Thailand.

De två männen ska också ha försökt muta polisen när de greps.

3. Minst 98 visum har återkallats och 614 utlänningar gripits i Phuket under de senaste fem månaderna.

Det strikta tillslaget började efter en viral påstådd sparkincident som involverade en schweizisk expat i Pa Klok och har fortsatt efter två nyzeeländska män var inblandade i en påstådd viral attack mot en thailändsk polis i Chalong.

4. En brittisk man greps i Karon för att ha sålt kokain och använt metamfetamin och kristallmetamfetamin.

Mr. David fördes till Karon polisstation för att ställas inför avgifter för olaglig innehav av kokain med avsikt att sälja och använda kristallmetamfetamin- och metamfetaminpiller.

5. En egyptisk man attackerade en taxichaufför och skadade hans taxibil i Cherng Talay.

Den egyptiske mannen fördes till sjukhus för en mental hälsokontroll.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.