Kina intar topplatsen för Thailands turistankomster

FOTO: Siamrath

Nationellt —

Kinesiska turister har tagit topplatsen när det gäller antalet internationella turister för Thailand, enligt Pattaya Business and Tourism Association (PBTA).

Nyheten avslöjades under PBTA:s ordinarie möte som hölls den 20 mars 2024 på Bangkok Pattaya Hospitals konferensrum.

Herr Boonanan Patanasin, ordförande för PBTA, ledde mötet. Malika Sudsaneh, biträdande direktör för Pattaya Office of Tourism and Sports (TAT), tillsammans med regeringstjänstemän och representanter från Chonburis besöksnäring, var också närvarande.

Enligt Malika såg Thailand över 16.96 miljoner inhemska turister i januari 2024. Detta är en ökning med 6.54 % jämfört med samma period förra året. Dessa besök genererade 8.02 miljarder baht i intäkter, vilket återspeglar en ökning med 8.59%.

Denna positiva trend tillskrivs den thailändska regeringens turisminitiativ, som syftar till att främja sekundära städer. Vintersäsongen lockar också många besökare till de norra och nordöstra regionerna.

Malika betonade att Chonburi förblev ett populärt turistmål eftersom det är rankat bland de fem mest besökta av thailändska turister. Provinsen välkomnade över 1,169,996 XNUMX XNUMX inhemska besökare, och placerade den bakom bara Bangkok, Kanchanaburi, Phetchaburi och Prachuap Khiri Khan.

Malika delade också information om internationella turistankomster. Från 1 januari till 10 mars 2024 framträdde Kina som det ledande källlandet för internationella turister i Thailand, följt av Malaysia, Ryssland, Sydkorea och Indien.

Thailand säkrade också en prestigefylld plats bland de 20 bästa turistdestinationerna för 2024, enligt en nyligen genomförd ranking av Storbritannien. Malik avslöjade att Thailand rankades 6:e och överträffade Japan på 16:e plats, vilket gör det till ett av endast två asiatiska länder som fått detta erkännande.

FOTO: Siamrath
FOTO: Siamrath

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.