UPPDATERING: Två nyazeeländska misstänkta för påstådd misshandel av thailändsk polis för att få visum återkallade, vänder sig till domstol

Phuket -

General Surachet Hakparn, den thailändska biträdande nationella polischefen har beordrat att återkalla visum för två nyzeeländska män inblandade i en påstådd virusangrepp på en thailändsk polis och svartlista dem från Thailand. De två männen ska också ha försökt muta polisen när de greps.

Chalong-poliser tillfångatog två nyzeeländska medborgare som påstås ha vägrat att stanna för ett trafikbrott, undvek polisgripande och anklagades senare för att ha misshandlat en polis som förföljde dem i Chalong.

Nu till uppdateringen:

General Surachet har informerat pressen om att han har instruerat generalmajor Songprod Sirisukkha, befälhavaren för immigrationsregion 6, att annullera visum för de två nyzeeländska männen i fråga och förbjuda deras inresa i Thailand i framtiden. Chalongs polischef, överste Eakkarat Plaiduang, avslöjade att dessa två personer för närvarande förs till Phukets provinsdomstol idag (18 mars).

De två misstänkta åtalas för rån, misshandel eller motstånd mot en tjänsteman och körning utan giltigt körkort. Trots att de påstås ha försökt muta polisen för att undvika ytterligare anklagelser, var deras ansträngningar misslyckade.

Dessutom har Nya Zeelands ambassad underrättats om situationen.

TPN-media noterar att även om de två misstänktes visum annulleras och de är svartlistade, skulle de fortfarande ställas inför domstolsprocessen och sina rättsliga anklagelser under ett så kallat misstänkt visum, som bara tillåter dem att genomföra domstolsförhandlingar och juridiska frågor. Den thailändska polisen ska enligt uppgift rekommendera domstolen att de misstänkta inte beviljas borgen, eftersom de baserat på deras uppmärksammade incident skulle utgöra en potentiell flygrisk.

Vi beskrev några av de betydande juridiska påföljder som de misstänkta står inför här.

Under tiden, miljonärsföräldrarna till de två misstänkta, som är bröder, har pratat med nyzeeländsk press om situationen, som du kan läsa här. I korthet sa de att de var chockade över situationen, hade fått hjälp av en advokat och beskrev de misstänkta som "Bara två barn på semester", och betonade att båda männen hade familjer och egna barn som var djupt oroade över dem .

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.