Regeringen tillkännager planer på att göra 2025 ett landmärke för turism

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen har tillkännagett planer på att göra 2025 till ett landmärke för turism, med målet att positionera Thailand som en främsta destination med en rad kulturevenemang, konserter, festivaler och en internationell motorracingserie.

Under en brainstorming nyligen för strategin "Ignite Thailand: Tourism" lyfte premiärminister Srettha Thavisin fram nationens ambition att bli ett globalt nav inom åtta sektorer, inklusive turism och den digitala ekonomin.

Premiärministern betonade regeringens åtagande att förbättra turismupplevelsen och hänvisade till införandet av tillfälliga viseringsbefrielser för besökare från flera länder och ett ömsesidigt avtal om viseringsbefrielse med Kina som viktiga initiativ. Ansträngningar pågår också för att säkerställa visumfria researrangemang med stater i det europeiska Schengenområdet, i syfte att förenkla tillgången för internationella turister.

För att tillgodose den förväntade tillströmningen av besökare fokuserar regeringen på förbättringar av infrastrukturen och uppgraderingar av immigrationssystem. Srettha nämnde att hans diskussioner med Formel E-chefer under resor till Tyskland och Frankrike har väckt intresse för att vara värd för elbilsmästerskapet i Thailand, där Chiang Mai-provinsen anses vara en potentiell mötesplats.

Dessutom utnyttjar centraladministrationen Thailands kulturarv för att främja lokala produkter och hantverk genom partnerskap med stora detaljhandelsföretagare. Initiativet, kallat "Thainess Station: Thai Products Unify Thai Communities", är inställt på att visa upp traditionellt thailändskt hantverk i köpcentra och flygplatser, vilket ökar synligheten för lokalsamhällenas arbete.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.