Songkran-festivalen kommer att öka turismen

PRESSMEDDELANDE:

Songkran-festivalen kommer att avsevärt öka landets turismintäkter, där Thailands turistmyndighet (TAT) förutspår en total inkomst på 24.4 miljarder baht från den fem dagar långa semesterperioden 12-16 april.

Årets festival förväntas locka 510,000 4.29 utländska besökare och stå för 49 miljoner inrikesresor, en XNUMX% ökning av intäkterna jämfört med föregående år.

Enligt TAT är en stor höjdpunkt Maha Songkran World Water Festival 2024, initierad av regeringen för att förstärka festivalens attraktionskraft för internationella turister genom traditionella vattenstänkaktiviteter. Evenemanget, som förväntas locka fler besökare till landet, stöds av en budget på 130 miljoner baht som tilldelats turist- och sport-, inrikes- och kulturministerierna för rikstäckande firanden.

Bangkok förväntas bli ett centralt nav för festligheterna, värd för evenemang på Ratchadamnoen Klang Avenue från 11-15 april och förväntas generera 3.7 miljarder baht från 635,590 XNUMX inrikesresor.

Årets Songkran-firande kommer att sträcka sig över 21 dagar i april, med 20 speciella parader som visar upp thailändsk kultur och massor av kändisar. Den omfattande firandet inkluderar Chiang Mais tidiga Songkran-aktiviteter från 1-15 april och avslutas med "Wan Lai"-festivalen i Chon Buri från 19-21 april.

Den 10 mars har Thailand välkomnat 7.4 miljoner utländska turister i år, och genererat över 359 miljarder baht i intäkter, med Kina, Malaysia och Ryssland som de främsta källorna för inkommande besökare. Visumbefrielsesystem för turister från Kina, Indien, Taiwan och Kazakstan, tillsammans med återhämtningen av internationella flygningar, förväntas öka antalet besökare ytterligare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.