Phuket-tjänstemän riktar intrång på Nui Beach

PRESSMEDDELANDE:

Royal Forest Department (RFD) leder en satsning på flera byråer för att återta reserverad skogsmark som inträngts av ett privat företag på Phukets Nui Beach.
Operationen är en del av ett ökat tillslag mot illegala strandkonstruktioner över hela Thailand, föranledd av en nyligen inträffad incident där en schweizisk man överföll en lokal läkare på vad han trodde var privat egendom i Phuket.

 

Tjänstemän upptäckte att platsen tidigare var föremål för en rivningsorder på grund av intrång 2018 och 2019. Det verkar dock som om ägarna har återvänt och blockerar återigen allmänhetens tillgång till stranden, och de tar till och med in entréavgifter.
RFD betonade att stranden är allmän mark och privat konstruktion är förbjuden enligt National Reserved Forest Act.

Mer än 50 strukturer har identifierats på platsen. Myndigheterna kommer att utfärda rivningsvarningar med en deadline på 30-45 dagar för borttagning.

Underlåtenhet att följa kommer att resultera i att regeringen tar bort strukturerna och debiterar alla relaterade kostnader till inkräktarna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Relaterad artikel:

Allmänhetens tillgång till Phukets Laem Nga Beach har återställts efter att en lösning nåddes mellan provinsmyndigheter och Cape Nga Development Co. 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.